Maeike Piebenga | Provincialeweg 302 | 1506 MJ Zaandam

Maandag - vrijdag - 8.00-17.00

Over de therapie

Maeike Piebenga

O ver de therapie
Regressietherapie gaat ervan uit dat alle beperkende patronen die je ervaart opgespoord, blootgelegd en op een bevrijdende manier herbeleefd kunnen worden. Al je ervaringen zijn namelijk in je onderbewustzijn opgeslagen. Dit kan om ervaringen gaan die je gisteravond beleefd hebt, tien jaar geleden, als tiener, kleuter of baby. Ook hoe het was om geboren te worden, wat je ervaarde in de buik van je moeder, het moment van verbinden met dit leven, onze zijnstoestand tussen de levens door en alle levens die we geleefd hebben zijn hier terug te vinden.

De therapie is er vooral op gericht om de verbinding te leggen tussen de mentale, emotionele, lichamelijke en spirituele lagen in je bewustzijn. Je leert jezelf zo op een diep niveau kennen en het is vaak een wonderlijke ontdekkingsreis, met verdrietige maar ook veel mooie gevoelens die vrijkomen. We werken vanuit rust en steeds op zoek naar erkenning en acceptatie van je innerlijke belevingswereld.

‘De enige weg naar buiten voert erdoorheen’, is een bekend therapeutisch gezegde. Dat betekent dat de therapie confronterend kan zijn maar daardoor diep doorwerkt en vaak een blijvende verandering in je gevolg van zijn tot gevolg heeft. Natuurlijke grenzen keren terug, je ervaart weer een basis in je leven, de wereld wordt weer een plek om te verkennen en ervaren.

De therapie werkt niet met hypnose maar met een lichte trance. Dit kun je vergelijken met een staat van verhoogde concentratie. Ook kunnen tekentechnieken of werkvormen gericht op familiesystemen worden ingezet.

De therapie is zeer geschikt voor:

  • Begeleiding of hulp bij rouwprocessen;
  • Onbegrepen of ongewilde reacties die vanzelf of in bepaalde situaties optreden en die klachten als angsten, fobieën depressies, relatieproblemen of seksuele problemen tot gevolg hebben;
  • Karaktertrekken of vastgeroeste overtuigingen die problemen veroorzaken;
  • Angst voor de dood en gevoelens van zinloosheid;
  • Lichamelijke klachten zonder bekende medische oorzaak, of ziekten die duidelijk psychisch worden beïnvloed.
  • Ook voor het verwerken van recente trauma’s zoals aanrandingen, berovingen en ernstige ongelukken met blijvend letsel is de therapie goed bruikbaar. Therapeuten die met regressie werken zijn immers gespecialiseerd in het verwerken van trauma’s en alles wat er naar aanleiding daarvan bewust of onbewust vast is gaan zitten. Verwerken betekent dan lichamelijke stress ontladen, vastzittende emoties losmaken en verwerken, geheugenverlies herstellen en eventueel conclusies bijstellen.

Kinderen
Kinderen vanaf 4 jaar komen in aanmerking voor de therapie. Ik heb een speciaal bijscholingsjaar met goed gevolg afgesloten waardoor ik gecertificeerd ben om kinderen therapeutisch op kundige wijze te begeleiden.

Wanneer is de therapie niet geschikt:
  • Voor verstandelijk gehandicapten, die onvoldoende mogelijkheden hebben het verleden te begrijpen, is de therapie niet geschikt.
  • Cliënten in een psychotische toestand of daar tegenaan zijn zelden geschikt voor de therapie.
  • Ook bij verslavingsproblematiek is het moeilijk om resultaten te bereiken. Het therapeutisch proces gaat immers uit van eigen ervaringen en inzicht, het nemen van verantwoordelijkheid voor zichzelf en van zelfwerkzaamheid.

Maeike Piebenga
Maeike Piebenga

“If it’s Out of your hands
It deserves freedom
From your mind too”
Ivan Nuru

Contact

Laat je email adres achter

Ik stuur je dan periodiek een berichtje© Copyright 2021 YMY Re-Lated